Ingrediënten
Bodem
50 gr donkerbruine basterdsuiker
50 gr patisseriebloem
50 gr hazelnoten in stukjes
50 gr boter
Vulling
350 gr witte chocolade in stukjes
350 gr Griekse yoghurt
1 blaadje gelatine (geweekt in wat koud water)
350 ml slagroom, stijfgeklopt
Kersenconfituur
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven op 170° C
2. Vet een springvorm (doorsnede 23 cm) in en bekleed met bakpapier. Geen springvorm, geen probleem! Het kan ook gewoon in een vuurvaste schotel.
3. Voor de bodem:
Doe de hazelnoten in stukjes.
Voeg suiker, bloem en boter toe
Meng alles goed
Druk het mengsel gelijkmatig op de bodem van de springvorm.
Bak de bodem 10 tot 13 minuten in de oven
Haal uit de oven en laat helemaal afkoelen
4. Voor de vulling:
Smelt de witte chocolade
Zodra de chocolade gesmolten is haal je de kom van het vuur en voeg je gelatine toe (die je dus eerst in koud water hebt laten weken) en de yoghurt. Meng alles goed door.
Laat het mengsel afkoelen
Voeg de opgeklopte slagroom toe
5. Schenk het mengsel op de bodem van de springvorm of schaal. Strijk het glad met de achterkant van een lepel.
6. Zet 4 uur in de ijskast.
7. Smeer kersenconfituur over de taart. Gebruik zoveel als je wil.
Recept van allrecipes.nl
Comments