top of page

Voel je de lente al? Opruimen zonder stress

Nu de dagen langer zijn en we al mooie dagen hebben gehad, kriebelt het bij mij om in ons huis wat dingen te reorganiseren of op te ruimen. Weg met die winterkleren. Maar nog niet te ver, je weet maar nooit. Opruimen kan heel wat stress met zich meebrengen. Met deze tips maak je het jezelf een pak gemakkelijker. :

  • Opruimen brengt rommel mee. Begin klein. Haal niet meteen je kleerkast leeg, maar begin met een lade, of alleen de t-shirts, zo hou je het overzichtelijk. Want geef toe, waar moet je al die spullen laten.

  • Dingen die naar de kringloopwinkel of het containerpark moeten? Plan het in om de spullen weg te brengen, anders blijven ze misschien nog lang in je huis of in je auto staan.

  • Start met de plek die je het meest stoort, en hou je daar aan. Als je spullen begint op te ruimen is het verleidelijk je te laten leiden door de spullen. Maar dan heb je overal iets gedaan en niets geraakt af.

  • Beperk het in tijd want opruimen vraagt energie. Je moet telkens beslissen of je iets nog wil houden, waar je het zal opbergen, of als je het wegdoet, waar je het naar toe brengt. Je neemt veel beslissingen op korte tijd en dat vraagt wat van je.


bottom of page