top of page

Mis de start van het school-/werkjaar niet

De vakantie loopt ten einde. Een nieuw schooljaar- of werkjaar komt er aan, vaak sneller dan verwacht. In veel gezinnen betekent dat terug zoeken naar balans. Dat heeft soms wat tijd nodig maar dat is oké. Vroeger kon ik me daar enorm in frustreren. Nu weet ik dat we na een paar weken terug ons ritme hebben en alles in de plooi valt. Een goede voorbereiding helpt ook!

Goed begonnen is half gewonnen

  • Sluit de vakantie af

Kies voor een leuke afsluiter, maak er een soort van ritueel van: een activiteit om samen te doen, iets lekkers om te eten.

  • Maak een weekmenu

Maak het jezelf gemakkelijk. Kies voor gezonde gerechten die snel klaar zijn. Bestel een maaltijdbox, dat scheelt je al in boodschappen. Of gebruik maaltijden die je nog in de diepvries hebt.

  • Check schoolspullen

De start van het schooljaar is een dure periode. Check vooraf wat je nog hebt aanspullen voor je naar de winkel holt. Heb je toch zaken nodig? Haal ze vooraf. Op 1 september en de dagen er na is er vaak een rush op schoolgerief.

  • Zorg voor een ochtendroutine

Schrijf voor jezelf de planning uit. Hang ze uit zodat iedereen weet waar hij/zij aan toe is. Verschuif een aantal zaken naar de avond ervoor: koeken klaarzetten, boekentas maken, kleding kiezen ...

  • Geef jezelf tijd om te wennen

Een nieuwe situatie vraagt tijd en energie. Voor de ene persoon is dat al gemakkelijker als de andere. Geef je tijd om te wennen en opnieuw balans te vinden.
Comments


bottom of page