top of page

Wat doe je met souvenirs?

Vakantie en souvenirs. Het past bij elkaar zoals peper en zout. Maar waar laat je ze allemaal?


Als ik op vakantie souvenirs wil kopen, hou ik er rekening mee dat het past bij de inrichting van ons huis. Zo passen ze mooi in het geheel. Ik beeld me ook al in waar ik het zal zetten. Zo weet je of je er effectief plaats voor hebt. Sommige souvenirs dienen als staanders in onze boekenkast maar ook die plaats is beperkt.


De laatste jaren maken we bewuster de keuze of we al dan niet een souvenir meebrengen. Of we kiezen voor zaken die we kunnen gebruiken. Onze suikerpot kochten we in een leuk winkeltje in Boedapest en gaat ondertussen al een aantal jaar mee. Dit weekend sneuvelde het laatste wijnglas van een set dat we kochten in een glasbranderij in Duitsland. Maar daar hebben we wel 20 jaar plezier aan gehad. Uit Bali bracht ik een badjas mee. Het doet me elke ochtend terugdenken aan onze prachtige vakantie daar.


Beslis dus bewust of je al dan niet een souvenir wil kopen.

Kies voor lokale producten. Zo steun je de lokale economie.

Check vooraf zeker ook de authencititeit. Je wil geen souvenir met een sticker 'made in China' tenzij je in China was natuurlijk.bottom of page