top of page

Meer halen uit je vakantie? 6 tips

Voor je in vakantie gaat

Zorg dat je op het werk kan afsluiten. Stel je out of office in zodat je tijdens je vakantie niet continu mails ontvangt. Doe dit al een dag eerder.

Plan zeker minstens 8 aansluitende dagen vakantie om er helemaal uit te zijn.

Zorg er ook voor dat je voor je vakantie geen nieuwe afspraken of opdrachten meer bij neemt. Er is een grote kans dat je fouten maakt omdat je moe bent en dat het je nadien meer energie kost om het terug op te nemen.

Plan activiteiten

De tijd gaat snel! Wellicht heb je veel ideeën van wat je wil doen dus plan deze zeker in. Zo is de kans groter dat je je plannen ook uitvoert. Zo vermijd je dat er op het einde van jouw vakantie nog dingen zijn die je wilt doen, maar waar dan geen tijd meer voor is.

Maak afspraken over het huishouden

Dit is een valkuil, zeker als je thuis blijft! Er moet nu eenmaal eten gemaakt worden, de tafel dekken, boodschappen doen... Kortom er is altijd wel wat te doen. Maak duidelijke en concrete afspraken met je gezin zodat iedereen weet wat hij of zij moet doen. Onuitgesproken verwachtingen kunnen snel omslaan naar frustraties en daar heeft niemand wat aan.

Bepaal je budget

Vakantie kost geld; of je weggaat of in het land blijft, het maakt niet uit. Bepaal vooraf hoeveel je wil uitgeven aan terrasjes, uit eten en uitstapjes. In vakantiemodus is het gemakkelijk om je te laten verleiden door allerlei leuke dingen die geld kosten maar je wil achteraf geen kater overhouden aan je vakantie.

Ga je op reis ... check de documenten die nodig zijn

Toen we in juni naar Marrakesh gingen, vielen er bij het inchecken in de luchthaven helaas nog veel passagiers uit de lucht m.b.t. covid-safe attesten die nodig waren.

Tip: bewaar al je documenten in print in een doorschijnend mapje. Zo heb je ze snel bij de hand. Je wil echt niet meemaken dat een app niet werkt, je geen internet hebt of je gsm plat is.

Begin tijdig met inpakken.

Of het nu voor een daguitstap of vakantietrip is; begin op tijd! Niets zorgt voor meer stress dan last minute je spullen samen te zoeken. Je zal altijd zien dat er dan iets kapot is of dat ie iets niet in huis hebt. Bovendien moet je er dan ook nog voor zorgen dat alles in je koffer past.
bottom of page