top of page

Ik ben gestopt met koken

Koken staat bij mij op mijn stop-lijst. (zie mijn tip over stop-start-continue) Elke keer weer opnieuw de vraag 'wat eten we vanavond?' en dan als antwoord 'ik weet het niet'. Bedenken wat er op tafel komt, boodschappen doen, koken… ik zag er steeds meer tegen op.

Terwijl ik dat altijd graag deed. Het is te zeggen, als er bezoek komt, amuseer ik me om gerechten uit te zoeken, dessertjes te maken. Niets liever dan een goed gevulde tafel. Maar dagelijks eten maken viel me steeds zwaarder.

Omdat mijn man en ik nu in de week meestal met ons twee zijn, moesten we ons sowieso wat herorganiseren.

Ook het koken kwam aan bod. Eigenlijk waren we er snel uit. Ik ben goed in het zoeken naar recepten terwijl Tom graag kookt volgens een recept. Hij is ook ordelijker dan ik tijdens het koken, de keuken is dan ook sneller opgeruimd. Boodschappen doen, vind ik dan weer minder erg dan hij.

Nu hebben we een nieuwe taakverdeling die werkt voor ons beiden:

  • Tom kookt en ik ruim op

  • 3 dagen zoek ik de recepten en doe ik boodschappen

  • Op woensdag levert HelloFresh een foodbox

  • Vrijdagavond eten we bij mijn ouders

Deze aanpak heeft veel voordelen:

  • Het brengt rust

  • We eten terug veel meer gevarieerd én lekkerder

  • Ik loop niet meer te zeuren omdat ik wéér moet koken

  • Ik doe nog 1 keer per week boodschappen

  • Het weekbudget voor voeding is quasi constant.bottom of page